Поштові янголи Алли Гербурт-Йогансен. На чужині - Ременяка, Оксана (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2021)
Дослідження проведене на основі кореспонденції мешканців таборів Ді-Пі — архівних документів із відділу рідкісних видань Бахметєвського архіву та із відділу рукописів Колумбійського університету, а також із приватного архіву Ганни Щепко. Авторка зосереджує увагу на листуванні яскравих представниць мистецького середовища Харкова 1920-х — 1930-х років — Алли Гербурт-Йогансен та Любові Дражевської. Ці листи є безцінним джерелом інформації про відомих особистостей, довоєнний Харків, творчість українських письменників. Також отримуємо інформацію про долю самої Алли Гербурт-Йогансен та її дітей після втечі з Харкова. Дослідження стало можливим завдяки науковому стажуванню авторки в рамках міжнародного академічного обміну, здійснюваного програмою ім. Фулбрайта в Україні. Стажування відбувалося в Інституті Гаррімана Колумбійського університету (Нью-Йорк, США).