Цифрове підпорякування. Мистецтво в технологічній пастці - Пастушек, Артур (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2019)
У мистецьких практиках наразі домінує естетичний режим, який трансформував їх революційним чином: роботи є результатом вільної гри (вільної — від етичного навантаження та зобов’язання слідувати правилам), призупиняючи логіку сприйняття. Усі норми і принципи, якими керувалися при створенні перформансів, зокрема ієрархія тем, також були відкинуті. Образи, які є об’єктами постійного повторного розповсюдження, стали частиною зміненого простору досвіду. Ми живемо у світі, повному образів, і сприймаємо світ через образи. Тому визначення статусу образу в сучасній культурі, разом із її панівними естетичними стратегіями, може стати базою для усвідомлення процесів, що відбуваються в цій культурі. Динаміки технологічного розвитку перетворила візуальність на передумову для перевизначення соціального світу. Видимість, таким чином, стає політичним критерієм, і завдяки новим медіа влада може контролювати та підкорювати людей більш ефективно