Проблемне поле сучасної візуальної культури: Візуальне, інформаційне, медійне - Гладун, Ольга (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2018)
Актуалізовано питання сучасної візуально-інформаційної культури, візуальної мови, а також дискурсу як методологічного підходу, що застосовується для аналізу сучасних комунікативних практик соціальної реальності. Проаналізовано взаємодію та відмінності між поняттями інформаційної та медійної культур, ґрунтуючись на семіотичних та герменевтичних методах дослідження дискурсивного поля візуальної культури. Робиться спроба дати визначення понять «візуальне», «інформаційне», «медійне» в контексті завдань статті.