Специфіка першої лекції О. П. Довженка у Київському державному інституті кінематографії - Безручко, Олександр (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2018)
У статті проаналізовано специфіку першої лекції геніального українського кінорежисера О. П. Довженка у Київському державному інституті кінематографії: досліджено педагогічну діяльність українського режисера; встановлений факт запрошення митця до викладання групою студентів кіноінституту; реконструйовано його першу лекцію у Київському державному інституті кінематографії; з’ясовано можливість знаходження в основних українських і російських архівах стенограм першої лекції О. П. Довженка у Київському державному інституті кінематографії.