«ХайТекСтиль» та інше Анастасії Подерв’янської - Авраменко, Олеся (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2018)
Досліджено індивідуальний стиль, художню мову, творчий доробок яскравої представниці творчої генерації 2000-х років Анастасії Подерв’янської, зокрема, її знахідки у полістилістичних серіях робіт, що сполучають живопис, ужиткове мистецтво вишивки і колаж. Простежено співзвучність енергетики сюжетних фігуративних картин Анастасії Подерв’янської з насиченістю кінокадрів та колажів Сергія Параджанова.