Формування конкурсно-фестивального руху Волині: у пошуках культурної ідентичності - Іванова, Олена (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2022)
Досліджено конкурсно-фестивальний рух Волині. Мета статті— розкрити особливості формування конкурсно-фестивального руху Волині в аспекті пошуків культурної ідентичності. Гіпотезою дослідження було положення про те, що конкурсно-фестивальний рух Волині є однією з важливих форм формування культурної ідентичності волинської громади. Дослідження проведене шляхом збирання джерельної бази з обраної проблематики— підбору наукових статей, дисертацій, монографій, а також здійснення власних спостережень за основними етапами формування конкурсно-фестивального руху Волині, організацією і проведенням різних конкурсів та фестивалів. Наступним кроком був аналіз літератури для з’ясування ступеня дослідженості явища конкурсно-фестивального руху Волині, опису його проявів і форм. Було зроблено спробу класифікації конкурсів і фестивалів Волині за жанровими, стильовими, тематичними критеріями тощо. Підсумком дослідження стало узагальнення результатів проведеного аналізу, визначення ролі конкурсно-фестивального руху Волині у формуванні культурної ідентичності волинської громади.