Візуальні практики та мистецтво в інтернет-просторі - Тормахова, Анастасія (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2019)
Окреслено, що сучасна культура переважно орієнтована на візуальне начало. Наголошено на значному впливі технічних засобів на сприйняття та творення мистецтва. Визначено зростання значення віртуального мережевого простору на фізичну реальність. Наголошено на появі візуальних практик, що виконують комунікативну функцію. Мережа стає місцем концентрації надбань людської творчості, відтворюючи актуальні запити, інтереси реципієнтів, надаючи не лише шанс для самовираження, а й для отримання швидкої реакції аудиторії.