Уздовж межі: Мистецтво і політика у творчості Андрія Єрмоленка - Зіненко, Аліса (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2018)
Досліджено творчість есктраординарного та цікавого сучасного українського художника Андрія Єрмоленка у контексті актуальних тем сучасного політичного плаката як явища. Автор здійснює аналіз виражальних засобів, якими художник послуговується для досягнення найбільшого ефекту впливу на глядача: від простої ілюстративності до глибокого асоціативно-філософського змісту. Формат плакату Андрієм Єрмоленком застосовує також у малюнках на футболках, нашивках тощо. У статті проаналізовано трактування політичного плаката та обгрунтовано, чому цей вид мистецтва не втрачає актуальності у сучасному світі. Доведено, що феномен сучасного українського політичного плаката, досліджуваний через призму творчості Андрія Єрмоленка співвідноситься із загальними сенсами ідентичності українського мистецтва. Підкреслено необхідність подальшого культурологічно-мистецтвознавчого дослідження політичного плаката як особливої форми сучасного мистецтва.