Творчість Мануеля де Фальї на балетній сцені України - Афанасьєв, Сергій (Науковий журнал ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, 2018)
Охарактеризовано балетну творчість Мануеля де Фальї в історико-стильових та видо-жанрових проявах. Проаналізовано балетні постановки Мануеля де Фальї на європейській театральній сцені, визначено авторський та режисерські задуми, починаючи з класичної постановки Сергія Дягілева. Описано українські сценічні постановки на музику Мануеля де Фальї, виявлено режисерські та балетмейстерські прийоми українських балетмейстерів-постановників, зокрема Аніко Рехвіашвілі.